Schermafbeelding 2016-08-04 om 23.39.49.png

Hoe kunnen wij u helpen bij het stimuleren van voldoende beweging door uw kind? Dat vragen wij ons elke dag af. De leefwereld van veel mensen bestaat uit het zitten achter schermen en schermpjes. Daarop turen we niet alleen zélf, maar ook onze kinderen kijken de hele dag. Zittend of languit liggend.

Maar gebrek aan beweging is een hoofdoorzaak van allerlei aandoeningen en welvaartsziekten. Kinderen ontwikkelen alleen gezond, als ze ook daarbij voldoende bewegen. En daarom trekken wij erop uit. Voor het aanmoedigen van alle jongeren op scholen, verenigingen en clubs, om minimaal 1 uur te bewegen per dag. Samen met u gaat ons dat lukken.

IMG_6655.jpg

De Maastrichtse Stichting SMPM is actief om de jeugd en hun ouders bewust te maken van een gezonde leefstijl. Voldoende bewegen is één van de drie pijlers. Een heel lastige, want hoe kun je je kind op positieve en speelse manier laten ervaren dat bewegen gewoon moét...?

Ons team grijpt alle kansen aan. Op het schoolplein met een dans-instructie, maar ook bij het sportveld, met een dans-disco. Even graag komen we bij u thuis op feestjes of op buurt-events. We houden desnoods een beweeg-quiz of lopen met alle kinderen de daily Mile. En natuurlijk willen we ook u als ouders graag helpen bij het introduceren van zulke goede gewoontes.

Schermafbeelding 2016-11-16 om 11.53.19.png

Terwijl deskundigen bewaken dat we verstandige initiatieven opzetten, kunt u zelf ook meehelpen. Heeft u ideeën of ziet u geschikte kansen om ons te helpen, bel gerust of stuur een mail. We nemen graag contact met u op. U kunt uw ideeën altijd sturen naar project-coordinator Nico Kleijnen.