Beweeg1UurPerDag is een project voor en door jongeren rond 9 jaar. Het doel is dat we elke dag een uur flink bewegen. En dat allemaal in aansluiting op kraanwater drinken en gezonde voeding. De uitvoering van Beweeg1UurPerDag begint nu flink op gang te komen in de Maastrichtse regio. Het meest opvallend is de beweeg-toek-toek, dat blauw-witte vehikel waarmee onze dans en beweeg instructrice verschijnt op sportdagen, feestjes en op het schoolplein. Zo zul je nog veel meer gaan horen over Beweeg1UurPerDag. Want een groeiend team is elke dag actief met het aanmoedigen van meer bewegen.

Schermafbeelding 2016-09-13 om 11.23.10.png
Stichting SMPM werkt samen met Boosth, de stappenteller die je meeneemt in een spannende game.


Het project is een initiatief van de Stichting SMPM uit Maastricht. Deze stichting initieert nog een hele reeks maatschappelijke projecten, die allemaal bijdragen aan het vitaal, sociaal en gezond houden van de Maastrichtse samenleving.

Met Beweeg1UurPerDag vindt de stichting optimale aansluiting met alle Limburgse jongeren, en levert daarmee een bijdrage in de strijd tegen obesitas en andere welvaarts-ziekten. SMPM werkt samen met onder meer het programma COACH Maastricht UMC+, JOGG Maastricht, GGD, Leger des Heils, Mosae Vita, Provincie Limburg, Stichting Elisabeth Strouven en vele andere partijen. De uitvoering van het Beweeg1UurPerDag project wordt gecoördineerd door T36 Media.

Deel dit weetje!