Schermafbeelding 2019-03-28 om 23.04.30.png

Danser Juvat van So You Think You Can Dance stapte in onze beweegbar en reed naar 7 basisscholen in Maastricht. Daar gaf hij dansles om de kinderen te laten zien dat bewegen hartstikke leuk is en gezond. Dat is belangrijk, want veel Nederlandse kinderen bewegen te weinig. 

Schermafbeelding 2019-03-28 om 23.05.45.png

Juvats danslessen horen bij De Week van de Gezonde Jeugd. Dat is een project om kinderen meer te laten bewegen. Bewegen en sporten is goed voor je lichaam omdat je dan gezond en sterk blijft. Ook voor je hersenen is het goed. Als je vaak sport kun je je beter concentreren en ben je minder vaak somber.

De lokale TV van Maastricht kwam er meteen op af. En zelfs het landelijke Jeugdjournaal kwam óók naar Maastricht om te zien hoe Juvat de honderden jongeren aan het dansen kreeg. Hier kun je de uitzending zien. Het werd een super feestelijke dag, waarop Juvat ook nog allerlei sport-spullen uitreikte aan de scholen. Zoals ballen, frisbees en hockeysticks. Juvat legt in één zin uit waarom kinderen meer zouden moeten dansen: "alles wat je doet gaat beter als je lekker in je vel zit. En daar zorgt dansen voor."

De dag was georganiseerd door JOGG Nederland en Sport Maastricht. Fleur Verkade coördineerde de happening in Maastricht, stemde die af met Maastricht Sport en SMPM zorgde voor de foto's, de publiciteit en de Beweegbar uiteraard. Het werd een groot succes :)

Schermafbeelding 2019-03-28 om 23.07.30.png