Nu de scholen gesloten zijn vanwege het coronavirus, zijn kinderen genoodzaakt om al hun activiteiten thuis te doen. Naast rekenen, lezen en puzzelen, horen sporten en spelen óók bij een reguliere schooldag. Het is niet makkelijk is om zomaar de beweging op peil te houden. Maar Maastricht Sport bedacht ‘Thuis in Beweging’: de dagelijkse beweeg-inspiratie voor kind en ouder, gewoon thuis!

Schermafbeelding 2020-03-30 om 13.34.17.png

Om jullie een handje te helpen met beweegonderwijs, startte Maastricht Sport woensdag 18 maart met het verspreiden van leuke beweegactiviteiten, oefeningen, tips én challenges. Zo blijven kinderen ook thuis in beweging en krijgen jullie zolang de schooldeuren gesloten blijven handvaten voor passend beweegonderwijs in en om het huis. Extra leuk: de meeste activiteiten zijn zo ingericht dat jullie gezellig samen aan de slag kunnen! 

Schermafbeelding 2020-03-30 om 13.36.43.png

Elke schooldag wordt er om 10.00 uur een bericht geplaatst op de Facebookpagina en Instagrampagina van Maastricht Sport. Ook worden er challenges gedeeld op het bij de jeugd populaire medium TikTok, met de hashtag #stayhomemaastricht.

Vanaf volgende week vrijdag versturen wij wekelijks een mail met een samenvatting van de beweegactiviteiten van die week én een tip voor het weekend. Via www.maastrichtsport.nl/thuisinbeweging kunnen ouders zich aanmelden voor de wekelijkse update.