20 mei 2016 MaasTrack - door GGDZL

Schermafbeelding 2016-06-02 om 13.48.12.png

De Waterbar is zojuist gearriveerd op Tapijn. En de tafel wordt klaargemaakt voor de toestroom van 50 kinderen, die gaan kennismaken met de weldaad van zuiver, koel en dorstlessend water. Op de tafel zijn alle smaakjes in de vorm van vers fruit uitgestald, en kinderen gaan zelf uitproberen wat hun voorkeur heeft. Om later op de dag thuis te komen met een nieuwe bidon en een hernieuwd idee over hun persoonlijke gezondheid. Zo werkt de Waterbar.

Deze dag was op touw gezet door Fleur Verkade, die namens GGD Zuid LImburg actief is met het programma Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG). Zij beseft als geen ander dat voldoende water drinken een cruciale bouwsteen vormt bij de gezondheid van onze jeugd.

Schermafbeelding 2016-06-02 om 14.24.59.png

Deze dag was de aftrap van 'Maastrack'. Vanuit de ongeorganiseerde sporters heeft Sevrien Lebens een initiatief uitgewerkt om in Maastricht een aantal gemarkeerde hardlooproutes te introduceren. Maastrack is dus een parcours voor doe-het-zelf sporters. Bij zo'n mooi moment hoort ook een koele slok water. De Waterbar werd dan ook een groot succes met een aanhoudende belangstelling. JOGG is daarmee een van onze ambassadeurs, die de Waterbar het liefst laat uitwaaieren naar alle hoeken van Zuid Limburg. Omdat het werkt.